Rechten voor huurders

De huurcontracten zijn voor lange duur, zoals opgelegd in het sociaal huurbesluit. Hier kan je een modelhuurcontract (159 kB) bekijken.

Het intern huurreglement voor huurders (251 kB) en de toelichting op maat van de huurder (476 kB) worden meegegeven bij de ondertekening van het huurcontract. 

 

Wat verwachten we van de huurder?

De huur van de woning dient maandelijks voor de 10de van de maand betaald te worden. Indien je een betalingsprobleem hebt, neem dan zo vlug mogelijk contact op met je huurbegeleider of de boekhouder.

Het is van belang dat de woning goed onderhouden wordt. Indien iets stuk is in de woning moet dit onmiddellijk gemeld worden. Dit is belangrijk want schade wordt zelden vanzelf kleiner.

Hou ook rekening met je buren. Vermijd lawaaioverlast en help mee aan een goede relatie met de buurt. Een aangename buurt is voor iedereen fijn om in te wonen!

 

Wat mag je van het SVK verwachten?

We bieden je een betaalbare woning in een goede staat. Indien er zich een probleem/defect voordoet in de woning, dan zullen we dit in overleg met jou zo snel mogelijk verhelpen. Je kunt ook steeds bij je huurbegeleider terecht met je vragen. Je kan ons bereiken via info@svk-lww.be of telefonisch. Gebruik je liever messenger? Ook dit kan. Het SVK heeft een eigen facebookpagina!

Indien je hulp nodig hebt rond administratieve taken, het onderhoud van de woning of persoonlijke zaken kan je bij ons terecht

Overloop zeker de checklist die het SVK opstelde bij het inhuren van een nieuwe woning.  Deze lijst helpt je om een overzicht te houden van welke stappen je moet zetten bij het inhuren van een nieuwe woning.