Huurwaarborg

Zelf de waarborg betalen

Je kan zelf een geblokkeerde rekening openen bij een bank naar keuze. Je stort het volledige bedrag op deze rekening en bezorgt een bewijs daarvan aan het SVK. Als alles in orde is, maakt het SVK de contracten op.

 

Vlaams Woningfonds

Je kan een waarborg aanvragen bij het Vlaams Woningfonds. Die aanvraag gebeurt door het SVK. Ook hier dien je een geblokkeerde rekening te openen bij een bank naar keuze. Wanneer alles werd ingevuld, stuurt het SVK de aanvraag op naar het fonds.

Uiterlijk 2 dagen na de aanvraag laat het Fonds weten of deze volledig is.

Uiterlijk 10 dagen na de verklaring van volledigheid laat het Fonds weten of je voldoet aan de voorwaarden.

Na goedkeuring stort het Fonds de waarborg op de geblokkeerde rekening. Als huurder ga je dan met het Fonds een terugbetalingsverbintenis aan. Maximaal na twee jaar dient de borg terugbetaald te zijn aan het Fonds.

Je dient dan zelf nog in te staan voor de eerste maand huur. Als al deze zaken in orde zijn, krijg je van het SVK de sleutels van de woning.

 

Ingewikkeld? Niet noodzakelijk :-). Neem contact op met onze boekhouding (boekhouding@svk-lww.be), we helpen je graag verder. 

Je kan ook terecht op de website van het Vlaams Woningfonds voor meer informatie: website van het Vlaams Woningfonds.

 

Waarborg via OCMW

Je kan ook een waarborg aanvragen bij het OCMW van de woonplaats die je verlaat. Dit OCMW zal met jou alle nodige stappen doorlopen om de waarborg te stellen tegenover het SVK. Als zij de som van de waarborg voorzien, moet je hiervoor een geblokkeerde rekening bij een bank naar keuze openen. Het is ook mogelijk dat het OCMW een papieren borgstelling opstelt of een bankwaarborg voorziet.

In sommige gevallen is het ook mogelijk dat het OCMW naast de waarborg ook de eerste maand huur voorziet. Voor meer informatie hierover dien je contact op te nemen met jouw OCMW.

 

Bankwaarborg

Het is ook mogelijk om een waarborg via de bank te voorzien. Hiervoor dien je meer informatie te vragen bij je bankkantoor.

Een huurwaarborg op afbetaling in schijven bij het SVK is niet meer mogelijk sinds 01/01/2019.