Nieuws

 

Naar 1 woonmaatschappij tegen 2023

 

De Vlaamse Regering heeft beslist dat er vanaf 2023 in een gemeente maar één maatschappij meer zal zijn die sociale woningen bouwt, verhuurt en verkoopt. Voor onze regio wil dit zeggen dat Eigen Dak en SVK-LWW samen 1 maatschappij zullen vormen. Het nieuwe werkingsgebied wordt vanaf dan Wetteren, Lochristi, Laarne en Wachtebeke. De gemeente Wichelen sluit aan bij de regio Dender Zuid. 

 

Door te werken met één woonmaatschappij per gebied wil de Vlaamse Regering voornamelijk voordelen creëren voor de sociale huurders, de woonorganisaties en de steden en gemeenten. Als kandidaat-huurder zal je bv. maar één keer moeten inschrijven. Er komt ook een aanspreekpunt voor alle kandidaten en sociale huurders waar je terecht kan met vragen, problemen …

 

Wat betekent dit voor jou als sociale huurder?

Het oprichten van een woonmaatschappij zal geen invloed zal hebben op je woonsituatie: Je kan gewoon in je woning blijven wonen. Dit zal niet veranderen. Je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken.

Wat betekent dit voor jou als eigenaar?

Ook voor de eigenaars zal er niet zoveel veranderen. Lopende huurovereenkomsten worden overgenomen door de nieuwe woonmaatschappij die werkzaam is in het werkingsgebied. 

 

HUURpunt vzw, de federatie van de sociale verhuurkantoren in Vlaanderen, deelt in onderstaande boodschap 9 belangrijke uitgangspunten bij het vormen van de woonmaatschappij.